Saturday, July 9, 2016

Cucina Marina - Girl power with theme - Act IV

Themed girls dinner at Cucina Marina are back! I’ve been meaning to restore the tradition, as it’s been too long since last event, but considering how busy life has been lately, I’ve never found a good time. Or, really, didn’t have the energy at all to plan one. But as they say opportunity makes a thief, so with the excuse of having a friend over at mine for a night, I well thought to arrange a nice party. 

Not only we had a food theme, not only we were all girls, but also the common language was: Italian!
Again, my guests did a great job in order to fit the theme by bringing food items and drinks made of the theme ingredient, and even managed to match it with a dress code!

Instead of revealing the theme, I list the dishes, as it will be super easy to guess: I received a nice and yummy spicy chicken, super delicious stuffed yellow paprika, and a very lemony lemon cream dessert. On my side, I cooked some corn, potatoes, saffron rice and cod in saffron cream sauce. As dessert, to beat the heat, I made mango sorbet and banana ice cream. I could have added pineapple, cheese and eggs (and all possible recipes including those ingredients), but the girls insisted that we already had food for an army, so I refrained myself. And in any case the theme was already well represented.

Not yet clear? Shall I add that the table was set up with yellow serviettes, and we all had yellow nails?

The day after I could prepare myself a lunch box with all the leftovers that was as yellow as a sunflower.

Let the challenge continue.

**********

Le cene al femminile con tema di Cucina Marina sono tornate! Ho cercato di riprendere la tradizione, visto che ne e’ passato di tempo dall’ultima volta, ma visto quanto sono stata incasinata ultimamente, non c’e’ mai stato tempo. O meglio, non avevo poi cosi tanta energia per organizzarne una. Ma, come si dice, l’occasione fa l’uomo ladro, e quindi ho approfittato della scusa di avere una amica come ospite a casa mia per organizzare una piccola cena. Non solo avevamo un tema culinario, non solo eravamo tutte donne, ma addirittura la lingua comune era l’italiano!

Ancora una volta le mie ospiti sono state fenomenali nell’adeguarsi al tema sia portando piatti e bevande a tema, e sono anche riuscite a abbinare l’abbigliamento!

Invece di spiattellare subito quale era l’ingrediente tema, elenco i piatti, che tanto dopo sara’ facilissimo capire: le ragazze mi hanno portato un bellissimo e buonissimo pollo speziato, peperoni gialli ripieni più che buoni, e un dolce alla crema al limone che più limone non si può. Come mio contributo, ho preparato del mais, patate al forno, riso allo zafferano e merluzzo in salsa di zafferano, poi per combattere la calura, come dolce avevamo sorbetto al mango e gelato alla banana. Certo, mi stavo adoperando anche per preparare qualcosa con ananas, formaggi vari e uova, ma le ragazze mi hanno fatto desistere visto che avevamo gia abbastanza roba per un esercito. E poi in ogni caso il tema era gia ben rappresentato.

Non e’a ancora chiaro? E se aggiungo che avevamo tovaglioli gialli e unghie con smalto giallo?
Il giorno dopo avevo un pranzo di avanzi che era più giallo di un girasole.

Che le sfide continuino.











No comments:

Post a Comment